Her er den ultimative opskrift på en god lækker hyldeblomstsaft der er dejlig sød og ikke bitter. Det kræver lige at du bruger 5 minutter mere når du laver den, men tro mig det er det ekstra arbejde værd.
Mange begår den fejl når de laver hyldeblomstsaft at de ligger skiver af citron ned i blandingen. Det skal du IKKE gøre, så får du alle bitterstofferne fra den tykke citronskal med.
Du skal kun bruge saften og den yderste gule skal fra citronerne. Så bliver saften sød og ikke bitter. Med det i mente kan vi godt begynde.
Ingredienser
Ca. 40 stk. hyldeblomstskærme
30 gram citronsyre
1½ kg sukker
2 liter kogende vand
Saft og skal af 2 økologiske usprøjtede citroner
Fremgangsmåde
Hyldeblomstskærme, citronsyre, citronsaft og -skal samt sukker blandes og overhældes med kogende vand. Blomsterne skal skyldes godt og trækkes af de største stilke. Jo finere du gør dette jo mindre bitterstof fra stilkene får du med.
Stilles koldt og trækker 4-5 dage under låg. Behøver ikke være køleskabskoldt, blot køligt.
Sigtes og hældes på flasker.
Sæt et par flasker i køleskabet, og frys resten ned, f.eks. i rensede mælkekartoner. Så slipper du for at bruge konserveringsmidler. Ellers kan flaskerne skyldes i atamon inden saften hældes på. Herunder er der lidt billeder af processen med at lave hyldeblomstsaft.